Hypnose, wat is dat eigenlijk?

Hypnose is niets anders dan een veranderende staat van ons bewustzijn. Alsof je door een grote loep naar je eigen binnenwereld kijkt. Noem het focus, trance of geconcentreerde aandacht. Het is een staat van zijn waar we dagelijks onbewust meerdere keren in verkeren.
Kun jij je helemaal verliezen in een boek? Dat is ook trance, dat is ook geconcentreerde aandacht. Of heb je weleens in de auto, op de snelweg, dat je al verder bent dan je dacht? Precies, dat is ook trance of focus of geconcentreerde aandacht.
Trance, focus, geconcentreerde aandacht of hypnose is dus een natuurlijke staat van zijn, waar we dagelijks vaker dan we weten in verkeren.

Bij IngridReflex wordt gewerkt met directe hypnosetechnieken

Deze directe hypnosetechnieken zijn ontwikkeld door Dave Elman. Hij kwam als jong kind al in aanraking met de wereld van (medische) hypnose en dit heeft hij doorgepakt. Hij heeft jarenlang les gegeven aan artsen en therapeuten om hen de in’s en outs te leren op dit gebied. Zijn methodiek is uitermate vaak onderzocht en zeer effectief, krachtig en snel gebleken.
In veel gevallen (80%) ben je met één tot drie sessies klaar, maar soms zijn er meerdere sessies nodig. Dit kan te maken hebben met meerdere factoren. Soms komt niet het juiste zaadje (oorsprong van het probleem) naar boven in het voorgesprek. Het kan ook zijn dat de cliënt nog angsten heeft en hierdoor niet alle
informatie wil delen met de hypnotherapeut.

De eerste sessie is altijd een empower sessie of het aanleren van zelfhypnose

Als mensen voor het eerst komen dan kiezen we altijd tussen een empower sessie of het aanleren van zelfhypnose. Deze duurt inclusief het voorgesprek 1,5 a 2 uur.
Wat we hierbij doen is dat we direct aan de slag gaan met jouw klacht of probleem. We richten ons op hoe je de situatie zou willen, bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen of minder angst of beter bij jezelf kunnen blijven, “nee” kunnen zeggen of ga zo door.
Het is hierbij niet van belang om alles wat je hebt meegemaakt tot in detail te bespreken. We gaan in het voorgesprek gestructureerd op zoek naar de oorsprong van je probleem. Als we die hebben opgehelderd dan schrijven we samen een peptalk voor jouw onbewuste brein. Want daarin willen we een verandering aanbieden.

Alles wat we bespreken doen we samen, waardoor je zelf de volledige regie hebt over de inhoud van de sessie. Tijdens de hypnose zelf lig je heerlijk in een stoel met als je dat wenst een dekentje over je heen. Zoals gezegd is vaak een powersessie genoeg voor blijvend resultaat.
Echter mocht je brein meer nodig hebben of jij ook andere ervaringen met hypnose willen hebben, dan kunnen we een vervolgsessie doen. Dit is een sessie in hypno-analyse. Zo kunnen we in gesprek gaan met je onderbewuste brein. Er is dan een gesproken wisselwerking tussen jouw onbewuste brein en de hypnotherapeut. Een heerlijke manier om het zaadje bij de kern aan te pakken. Net zo ontspannend als een empowersessie maar tijdens deze deze sessie heeft jouw onderbewustzijn een actieve hoofdrol.

Hoe ziet de opbouw van een sessie eruit?

Een hypnosesessie kunnen we grofweg in vier stappen onderverdelen.
Hieronder de stappen na het uitgebreide voorgesprek:

    1. Inductie: de inductie is bedoeld om je in de hypnotische staat te krijgen. Het is het proces waarbij de hypnotherapeut de cliënt al pratende in trance brengt.
    2. Verdieping: tijdens de verdieping wordt de trance-staat verder verdiept. In deze fase van de sessie zul je vaak woorden horen als “ga maar dieper”, “ontspan je terwijl je ademt”, “”ontspan je verder en verder”.
    3. Veranderwerk: wanneer de cliënt in een voldoende diepe staat van ontspanning is, dus in hypnose, worden de suggesties (peptalk) uit het voorgesprek gegeven. Het voorgesprek is hierbij van cruciaal belang, want hoe beter deze aansluiten bij de wensen van de cliënt, des te eenvoudiger kan het brein deze oppakken. Dit maakt het effect krachtig, effectief en passend.
    4. Exductie: dit is de laatste stap in een hypnosesessie. De stap waarin de cliënt uit de hypnose komt.

Voor vragen of het maken van een afspraak ben ik telefonisch bereikbaar: 06-12879175
Bel gerust, ik help je graag je doel te bereiken.