Lichamelijke klachten na traumatische geboorte

Tijdens mijn geboorte waren er enkele complicaties, zo bleek de navelstreng meerdere keren om zowel mijn nek als lies geknoopt te zijn. Uiteindelijk is alles goed gekomen, behalve het feit dat ik hier een lichte vorm van traumatische ervaring aan heb overgehouden. Wat zich bij mij uitte dat als ik aan mijn bovenbeen of zij werd aangeraakt dit het gevoel gaf alsof ik gewurgd werd en mijn volledige lichaam alles eraan deed om dit te stoppen. Zoals misschien wel te verwachten was dit toch zeker een hinder binnen romantische relaties. 

Na één enkele sessie van iets meer dan een uur hypnose is mijn onderbewustzijn zodanig beïnvloed dat ik nu, bijna 20 jaar later, geen hinder of last meer ervaar bij aanraking van mijn benen of zij.

Deze vorm van therapie was iets waarvan ik eerlijk gezegd niet veel verwachtte, maar waar ik, onder het mom van “niet geschoten is altijd mis” toch met open mind in ging. En dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Hypnosetherapie is zeker het proberen waard, en dus ook zeker een aanrader!

Job

Zelfacceptatie 

Hypnose was iets waar ik mij nog nooit in verdiept had. Ik vond het iets vaags en ook wel spannend. Maar ik kende het alleen van televisie. Ingrid wist mij al gauw te overtuigen dat wat zij ging doen, zeker niet hetzelfde was!

Er werd ruimschoots de tijd genomen om mijn verhaal en hulpvraag helder te krijgen. De sessie vond plaats in een fijne stoel waarin je al ontspant, voordat je ergens aan begint.

Als je in de sessie zit, heb je geen besef van duur en tijd. Het voelt als iets rustgevends en ik kon helemaal ontspannen.

Op het gebied van mijn hulpvraag merkte ik in de afgelopen weken zeker verbetering. Ik voel me energieker en heb meer vrede met mijn lijf zoals het is. Ik denk dat deze sessie daaraan bij heeft gedragen en hoop hierin nog verdere stappen te kunnen maken.

Ingrid gaat respectvol en liefdevol om met mijn hulpvraag, vindt niks raar of vreemd en vraagt zelfs naderhand nog hoe het met me gaat. Een fijn en betrokken persoon!

  Heidy