Angst en stress
Kindersessie

Voordat ik bij Ingrid kwam wist ik niet echt wat ik moest verwachten. Ik heb al jaren last van een angst. Ik heb al meerdere therapie dingen gehad. Ik had ook niet veel verwacht. Ik had het alleen op televisie gezien. Ingrid begon met mij alles uit te leggen. Ze heeft mij uitgelegd waarom die angst zo is blijven hangen. En wat er ging gebeuren. Ze heeft mij verteld hoe ze tegen mijn onbewustheid zal praten. En hoe dat zal werken. Alles werd al snel minder spannend. We hebben besproken wat ik lastig vond, en hoe ze mij kan helpen. Daarna mocht ik in een ligstoel liggen. Ook kreeg ik een dekentje. Ik was snel ontspannen. Ik moest me een bezigheid voorbeelden waar ik steeds meer verder in ging. (klimmen, wandelen, fietsen) Het mocht alles zijn. Hoe verder je ging. Hoe meer ontspannen je werd. Het voelde als een diepe slaap. Toen Ingrid begon af te tellen werd ik “wakker”. Ik voelde me erg uitgerust. Ook voelde ik me een beetje licht in mijn hoofd. Ik ben toen met Ingrid teruggegaan en ben opnieuw “wakker geworden”. Nu voelde ik mij een stuk beter. We gingen zonder haast weg. Op korte termijn dacht ik dat het niet had gewerkt. Maar een paar dagen later voel ik me toch een stuk beter. Ik vond het erg rustgevend en fijn. Ik durf nu veel meer en op veel meer plekken te komen. Het heeft mij super erg geholpen.

E. (12 jaar)

Concentratieproblemen
Kindersessie

Ik vond het leuk. Ingrid had veel lekkers. Ik mocht in een stoel liggen en mijn ogen dicht doen. In mijn gedachten gingen we naar een bioscoop en ik zag voor me wat er afspeelde. Het was grappig dat je je ogen dicht hebt, maar dat het lijkt alsof je wakker bent. Mama mocht in een andere kamer wachten en kon niet horen wat er gebeurde. Het is niet eng en je hoeft ook niet veel te doen. 

Lars (12 jaar)

Vragen uit het universum
Ultra high sessie

Gisteren bij Ingrid een hypnosesessie gehad. Na een uitgebreid intakegesprek en na samen de hulpvraag duidelijk te hebben vastgesteld, mocht ik het gaan ervaren. Heerlijk ontspannen in een stoel neemt Ingrid je mee naar een hoger bewustzijn. Daar zijn we op zoek gegaan naar antwoorden op mijn hulpvraag. Ik vond het een mooie en bijzondere ervaring. Het heeft me vooral veel inzicht gegeven, waardoor ik weer een stap verder kan zetten. Je blijft je bewust van waar je bent en je blijft je ook alles herinneren. Heel bijzonder om op deze manier op een diepere laag op zoek te gaan naar antwoorden.  

Marieke

Zelfvertrouwen vergroten
Empowersessie

In hypnose… wat ik me erbij voor moest stellen wist ik niet. Wat ik wel wist had ik op tv gezien. Dat gaf mij wel wat angst. Ingrid vertelde mij dat het heel anders zou zijn dan wat ik op tv gezien had. Ze wist mij in normale taal uit te leggen hoe het werkt en wat er belangrijk is. Ze vertelde dat je er zelf voor open moet staan omdat het anders niet werkt. Ingrid vertelde ook dat je per sessie maar één probleem kunt aanpakken (of ze moeten met elkaar te maken hebben). 
In een rustige sfeervolle omgeving, met ondertussen een groot vertrouwen in Ingrid, begon de sessie. Ik voelde me heel ontspannen en gefocust op wat Ingrid vertelde. Op het moment dat de sessie klaar was voelde ik me alsof ik heerlijk geslapen had. Op dat moment merkte ik nog niet echt verschil maar na verloop van tijd merkte ik echt verandering.
Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb!

J.H.

Zelfacceptatie 

Hypnose was iets waar ik mij nog nooit in verdiept had. Ik vond het iets vaags en ook wel spannend. Maar ik kende het alleen van televisie. Ingrid wist mij al gauw te overtuigen dat wat zij ging doen, zeker niet hetzelfde was!

Er werd ruimschoots de tijd genomen om mijn verhaal en hulpvraag helder te krijgen. De sessie vond plaats in een fijne stoel waarin je al ontspant, voordat je ergens aan begint.

Als je in de sessie zit, heb je geen besef van duur en tijd. Het voelt als iets rustgevends en ik kon helemaal ontspannen.

Op het gebied van mijn hulpvraag merkte ik in de afgelopen weken zeker verbetering. Ik voel me energieker en heb meer vrede met mijn lijf zoals het is. Ik denk dat deze sessie daaraan bij heeft gedragen en hoop hierin nog verdere stappen te kunnen maken.

Ingrid gaat respectvol en liefdevol om met mijn hulpvraag, vindt niks raar of vreemd en vraagt zelfs naderhand nog hoe het met me gaat. Een fijn en betrokken persoon!

  Heidy

Van overleven naar leven
Empowersessie

Eigenlijk kende ik hypnose alleen van tv, mensen lijken daar niet meer te weten wat ze doen en hebben geen controle meer. Na een gesprek met Ingrid bleek dit geheel niet te zijn hoe directe hypnose werkt. Omdat ik na mijn bypass en revalidatietraject al vele maanden eigenlijk nergens meer toe kwam (ik had geen energy/conditie en zag alleen nog maar problemen en geen oplossingen) toch voor deze behandeling gekozen. Bij Ingrid deed ik een vervolg sessie na een eerdere behandeling bij een collega hypnotiseur.

Binnen een paar dagen kreeg ik weer zin om dingen aan te pakken en los ik problemen wel op als ik ze tegenkom. Van overleven weer terug naar leven. 
De weg is nog lang, maar ik ben eindelijk onderweg naar herstel.

Robert

We kunnen weer naar buiten!
Kindersessie

Al jaren durfde mijn dochter (nu 12) niet zomaar de deur uit vanwege haar angst. Spontane uitjes waren een drama en reizen in de auto een heuse nachtmerrie voor haar, maar ook voor ons. Vreselijk om je kind zo bang te zien en de beperkingen te ervaren van een trauma.
Al verschillende soorten therapieën had ze gekregen en soms haalde het even de scherpe randjes eraf, maar nooit konden we vrolijk en vrij de auto instappen om iets leuks te doen. Tot na de hypnotherapie-sessie bij Ingrid!
Na een rondje Dorpsstraat in Zoetermeer kon ik mijn dochter ophalen bij Ingrid. Ik trof een super ontspannen en blije dochter aan die gezellig met Ingrid een spelletje aan het doen was. Tijd om naar huis te gaan. Groot was mijn verbazing toen mijn dochter zonder stress en zonder vragen (“hoe lang is het rijden”, “kunnen we onderweg stoppen”, “zijn er files”?) naar de deur liep om de auto in te stappen. Ik durfde niets te zeggen en te denken, mijn dochter was de nuchterheid zelve. Onderweg naar huis hebben we gezellig gekletst en ik heb haar niet kunnen betrappen op angst of stress. Het was alsof ik zelf in een hypnose was, ongelooflijk.
Tot op de dag van vandaag is ze ontspannen en rustig als we ergens naar toe gaan. Af en toe steekt de gewoonte nog de kop op en vraagt ze een “stress-vraag”, maar die lacht ze daarna net zo makkelijk weg. Ook al zegt Ingrid dat mijn dochter het zelf heeft gedaan, zonder Ingrid had mijn dochter dit niet kunnen bereiken.

Moeder van E.

Zorgen loslaten en genieten in het nu
Empowersessie

Een beetje gespannen ging ik naar Ingrid voor een hypnose sessie, meer omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Ingrid heeft alles rustig uitgelegd, en ging ik rustig in de stoel.
Ze vraagt van tevoren wat je intentie is, waarom je graag een sessie wilt. Ik had aangegeven meer in het nu te willen blijven, en te leren geen zorgen te maken voor de dag van morgen. Voor mijn gevoel was het zo voorbij, maar bleek dat ik toch veel langer in de hypnose was geweest. Ik heb het als heerlijk ontspannen ervaren, en heb zelfs weer een sessie geboekt voor iets anders. Ik had niet direct in de gaten of het iets had gedaan, maar terugkijkend heeft het wel degelijk iets gedaan, want ik kan dingen echt veel beter los laten. Ingrid is een lieve vrouw die je erg op je gemak stelt. Ik zou zeggen: niet twijfelen maar gewoon ervaren.

Karin

Lichamelijke klachten na traumatische geboorte

Tijdens mijn geboorte waren er enkele complicaties, zo bleek de navelstreng meerdere keren om zowel mijn nek als lies geknoopt te zijn. Uiteindelijk is alles goed gekomen, behalve het feit dat ik hier een lichte vorm van traumatische ervaring aan heb overgehouden. Wat zich bij mij uitte dat als ik aan mijn bovenbeen of zij werd aangeraakt dit het gevoel gaf alsof ik gewurgd werd en mijn volledige lichaam alles eraan deed om dit te stoppen. Zoals misschien wel te verwachten was dit toch zeker een hinder binnen romantische relaties. 

Na één enkele sessie van iets meer dan een uur hypnose is mijn onderbewustzijn zodanig beïnvloed dat ik nu, bijna 20 jaar later, geen hinder of last meer ervaar bij aanraking van mijn benen of zij.

Deze vorm van therapie was iets waarvan ik eerlijk gezegd niet veel verwachtte, maar waar ik, onder het mom van “niet geschoten is altijd mis” toch met open mind in ging. En dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Hypnosetherapie is zeker het proberen waard, en dus ook zeker een aanrader!

Job