IMG_4851 (1)

Medische hypnose

In de hypnotherapie en in de medische hypnose is de hypnose erop gericht om de cliënt vooruit te helpen. Het is een serieuze behandeling, gericht op het verbeteren van het welzijn van de cliënt.

Medische hypnose werd in de vorige eeuw al ingezet als behandelmethode. Destijds vooral als pijnbestrijding omdat je, als je in de allerdiepste diepe staat van hypnose gebracht wordt, geen pijn meer waarneemt. Het is een zalige staat van ontspanning waarin je je in een volkomen “LaLaLand” waant. Rond 1800 werd deze staat van zijn gebruikt om operaties in uit te voeren. 

Tegenwoordig weten we dat die staat voor een hypnotherapeutische behandeling geheel niet nodig is en zal een goede hypnotherapeut je daar ook niet naar toe brengen. Echter, mocht je wel daarheen gaan, dan zal je weer teruggehaald worden. Die hele diepe staat die we de “Esdail-staat” noemen, mag dan heel fijn zijn, maar het is niet de staat waarin het veranderwerk kan plaatsvinden. We hebben juist een lichtere hypnotische staat nodig om bij de cliënt een obstakel om te buigen in het belang van de cliënt.

Dave Elman heeft daar een prachtige methodiek voor ontwikkeld die de “directe hypnose” genoemd wordt. Een soort hypnose waarbij je in één sessie een verandering kunt bewerkstelligen op een warme, respectvolle, opbouwende, liefdevolle en zachte manier. Dave Elman heeft in zijn leven veel medici geholpen door hen te leren hoe medische hypnose in de praktijk ingezet kon worden. Al tientallen jaren geleden was hij actief met het opleiden van artsen, psychiaters en psychologen. 

Cadeautje aan jezelf

Hypnotherapie in de praktijk bij IngridReflex is gericht op het welbevinden van de cliënt. De cliënt heeft een hulpvraag en dat is het onderwerp waarmee we samen aan de slag gaan. In een sessie hypnotherapie wordt vooraf alles met de cliënt doorgesproken, tijdens de daadwerkelijke hypnose sessie zal er daarom nooit iets onverwachts gebeuren. Door de hele behandeling voor te bespreken en te checken met de cliënt is de kans op slagen 80% per enkele sessie! Hoe fijn is dat! Om na één behandeling een positieve verandering te ervaren, om na één empowersessie de grip op je leven terug te krijgen, je angst achter je te laten of je veel zelfverzekerder te voelen. Het is een echt cadeautje aan jezelf!

Vanzelfsprekend is het van belang dat de cliënt eerlijk is in het beantwoorden van de vragen, omdat enkel dan de kern van het probleem aangepakt kan worden, wat ervoor zorgt dat de kans op slagen maximaal is.

Hypnose onderzoek

Dit is een link naar een artikel welke een onderzoek beschrijft over het effect van hypnotherapie op het prikkelbare darm syndroom. Het artikel laat duidelijk zien welke meerwaarde hypnose kan hebben bij medische diagnoses. 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *