little-boy-undergoing-gastric-and-oesophageal-ultr-2022-10-28-21-51-33-utc-lowress

Een maagband voor kinderen van 13 jaar, logisch toch?

De Rol van de Maagband in Onze Maatschappij

We leven in een wereld waarin alles kan en blijkbaar ook gewoon is om te doen. Echter, soms verwonder ik me intens over de keuzes en het gemak waarmee ‘oplossingen’ worden aangeboden. In de Volkskrant van 8 maart 2023 verscheen een artikel over een maagband. Voor sommige mensen kan dit een uitkomst zijn. Echter, we weten ook dat als die mensen hun leefstijl niet aanpassen, de maagband geen lange termijn oplossing biedt.

Het artikel in de Volkskrant ging over de mogelijkheden van een maag verkleining voor kinderen. Ik schrik hiervan. Ik schrik van het gemak waarmee gedacht wordt dat dit de oplossing is. Ik schrik van het feit dat hier geld voor vrijgemaakt wordt terwijl het enorm schadelijk is voor een kind. Ik schrik ervan dat ouders hier überhaupt over nadenken. Ik schrik ervan dat artsen hierin mee willen bewegen. En bovenal ben ik intens verward dat er niet gekeken wordt naar liefdevollere, effectieve en, nog belangrijker, onschadelijke behandelingen.

De Moeilijkheid van Afvallen en de Rol van het Brein

Uit onderzoeken blijkt dat afvallen voor volwassenen lastig is, ondanks dat deze mensen zich bewust kunnen zijn van voedingsstoffen, gezonde keuzes, verbranding en ga zo door. Dit heeft te maken met het feit dat hun brein blijft vragen om ‘slechte stoffen’ vanuit gewoonte, vanuit verslaving of vanuit andere aansturingen vanuit het onbewuste brein. Terwijl deze volwassen mensen echt gemotiveerd zijn om hun streefgewicht te halen! Ze willen echt! Hier speelt het verschil tussen het onbewuste en bewuste brein een rol. Bewust wil men afvallen, onbewust glipt het vaak door de vingers.

De Langetermijngevolgen van een Maagband

We weten ook dat veel van de volwassenen met een maagband terugvallen in oude patronen. Hoe kunnen we dan denken dat we kinderen met een maagband een goede of helpende lange termijn optie in handen geven? Het brein van een 13-jarige is nog onvolgroeid en op die leeftijd kun je zelf geen volledige keuzes maken die gericht zijn op je toekomst. Daar heb je je ouders of verzorgers hard bij nodig.

De Harde Realiteit van een Leven na de Maagband Operatie

Hoe kan het gebeuren dat in de wereld waarin alles mogelijk is, deze ‘oplossing’ wordt aangeboden? Gewoon even wat feitjes op een rij. Na de operatie van een maagband slik je je leven lang vitamine preparaten en blijf je levenslang onder begeleiding van een specialist. Je eet meerdere keren (5 à 6x) per dag, maar enkel kleine porties; een glaasje water bij het eten kan niet meer en tussen iets eten of drinken moet een half uur tijd zitten.

Een Vriendelijkere Oplossing: Hypnotherapie

Persoonlijk vind ik dat nogal wat als je hiermee de rest van je jeugd en je volwassen leven moet dealen. Hoe mooi zou het zijn als we verder kijken naar wat het brein nodig heeft? Naar een oplossing die zachter is, geen levenslange nare gevolgen heeft en bewezen effectief is. De oplossing ligt eigenlijk pal onder onze neus.

Hypnotherapie zorgt ervoor dat er in het onderbewuste brein een verandering gemaakt wordt waardoor het veranderproces in gang gezet wordt. Met als gevolg: blijvend gewichtsverlies, meer eigenwaarde, een zachte behandelmethode, geen levenslange medicatie, een vele malen goedkoper traject en ga zo maar door.

Een Hypnotische Maagband als Alternatief

Wat mij betreft kan een maagband vanaf 13 jaar. Het enige verschil met het artikel van de Volkskrant is dat we dan wel een virtuele, hypnotische maagband plaatsen. Een die super goed werkt en volkomen natuurlijk is!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *